EKSKLUZIVNO: KAKO NAS M:TEL DERE !? Uporedili smo cijene u Austriji i kod nas

Ako u ovoj državi postoji neko ko Vam stavi ruku u dzep  da to ne osjetite to je savim sigurno M:tel. Te derikože imaju slogan kojeg bi slobodno mogli nazvati ciničnim. Kažu nam u M:telu IMATE PRIJATELJE !

Gospodo draga, ko ima takvog prijatelja njemu neprijatelj ne treba.

M:Tel plasira građanima lažnu sliku kako su moderan i jeftin operater. Mnogi stanovnici naše zemlje nisu upućeni koliko su usluge jeftnije čak i u mnogo bogatijim i razvijenjim zemljama od siromašne Bosne i Hercegovine.

Zato smo uporedili cijene između M:tela u Republici Srpskoj i M:tela u Austriji. Obe kompanije imaju istog vlasnika a to je Telekom Srbija.

Prilikom poređenja smo uzeleli slične pakete usluga. Cijene preuzete sa web sajta dva M:tela.

Na lijevoj slici možemo da vidimo paket M:tel Austrija ( 74 GB interenta + 7GB interneta za romnig + neogračen broj minuta razgovara) CIjena 14,01 Eura mjesečno ili 27,20 KM. Treba napomenti da se kako minute, tako i internt u M:tel Austrija mogu koristiti u čitavoj EU, Švacarskoj, Srbiji, BiH i Makedoniji bez naplate rominga. To naravno nije slučaj sa M:tel u BiH.

Na desnoj slici vidimo sličan paket M:tel BiH ( 100 GB interneta + neograničen broj minuta razgovora kao i sms poruka). Cijena 64,00 KM mjesečno.

JEDNOSTAVNIM POREDJENJEM PAKETA USTANOVILI SMO DA JE M:TEL KOD NAS SUPLJI VIŠE NEGO DUPLO U ODNOSU NA AUSTRIU.

Sledeći paket koji Vam prezentujemo je največi paket koji nude oba operatera.

Na lijevoj strani slike možete vidjeti paket M:tel BIH ( 200 GB interneta + neograničen broj minuta i sms ). Cijena 175,00 KM mjesečno.

Sa desne strane slike nalazi se paket M:Tel Austrija ( 103 GB interneta + neograničen broj minuta i sms + 7 GB interenta u romingu ). Cijena 25,40 Eura što iznosi 49,40 KM. M:tel BIH ima nešto više intereta ali je skuplji od Austriskog M.tela VIŠE OD TRI PUTA.

Bruka i sramota da stanovnici bogate Austrije plaćaju tri puta nižu cijenu telefoniranja i interenta, nego siromašni narod u Republici Srpskoj i BIH.

Kako je moguće da M:tel ima više nego duplo veće cijene (ZELENAŠKE) u BiH nego u Austriji ???

Odgovor je vrlo jednostavan: Austrija je moderna i razvijena zemlja gdje postoje zakoni i konkurencija. Za razliku od njih, kod nas je M:telu omogućeno da rade šta god hoće.

Narednih dana uporedićemo cijene M:telovih usluga i u drugim zemljama gdje posluju, sa ovim lihvarskim i zelnaškim koje primjenjuju ovde i time konluče gradjane i izvlače ekstra profit.