EKSKLUZIVNO: 6 mjeseci ozvučene kancelarije Božane Šljivar i Vuka Višekrune

Obavještajno Bezbjedonosna agencija (OBA) Bosne i Hercegovine stavila je “na mjere” najbliže saradnike gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

OBA/OSA je prije šest mjeseci postavila bubice u kancelariju načelnika odjeljenja za finasije Božane Šljivar, kao i u kancelariju V.D. načelnika odjeljenja za prostorno odjeljenje Vuka Višekrune.

Šljivar i Višekruna kao Stanivukovićevi prvi saradnici odgovorni su za najveće finasiske malverzacije u Banjaluci.

Poznato je da Šljivar rukovodi finasijama i da je ogromna količina novca jednostavno nestala ( ukradena), dok je Višekruna odgovran za finasiske mahinacije oko gradskog građevinskog zemljišta gdje se vrti najveći novac. Višekruna je jedan od čelnih ljudi građevinske mafije u Banjaluci.

Največi dio novca od ovih malevrzacija završio je u džepu Draška Stanivukovića.

Najveće nevolje po Stanivukovića tek slijede jer su kancelarije Šljivar i Višekrune već šest mjeseci ozvučene, te OBA/OSA posjeduje sve razogovore. Kako nam je rečeno iz povjerljivog izvora bliskog istrazi riječ je o milionskom kriminalu. 

Uskoro se očekuje pokretanje sudskih postupaka jer je prikupljen ogroman broj materjalnih dokaza, čiji će ishod nesumljivo biti takav da Stanivukovića i njegove saradnike vodi na višegodišnju robiju.