DRINA LOPINA otvara autopraonu, nelegalno bez papira i dozvola

Najbliži saradnik Draška Stanivukovića i narodni poslanik Nebojša Drinić zvani DRINA LOPINA nelegalno i bez svih dozvola gradi javnu samouslužnu autopraonicu u krugu banjalučke Toplane. Izgradnju autopraonice nije odobrio Upravni odbor ovog preduzeća. Saglasnost nije data jer se na nekoliko metara od lokacije na kojoj je planirana autopraonica, nalazi postrojenje zapaljivih materija, visokonaponska postrojenja, a ispod cjevovodi.
Gradonačelnika su upozorili na katastrofalne posljedice koje izgradnja bilo kakvog objekta koji nije povezan sa toplanom može izazvati, ali Stanivuković, kao i Drinić, ignoriše upozorenja.
Kako saznajemo, Ljubiša Ančić, direktor AD Toplana, dao je saglasnost i dozvolu Nebojši Driniću da bespravno i bez ikakvih dozvola u blizini toplane izgradi samouslužnu autopraonicu. Zauzvrat, Drinić je Ančiću, koji je i vlasnik kafića “Martel” koji se nalazi u Novoj Varoši, u dogovoru sa Stanivukovićem, dao, bez plaćenog zakupa, javnu površinu dječijeg igrališta. Ranije je, za vrijeme prethodne administracije, vlasnik kafića Ljubiša Ančić redovno bio kažnjavan zbog uzurpiranja javne površine, i bašta mu je često bila sklanjana, međutim, otkako je pristupio PDP-u, Ančić je prostor privatizovao.
Po uzoru na svog šefa Draška Stanivukovića, koji bez građevinskih dozvola radi samovoljno kružnu raskrsnicu između “Ekvatora” i tvrđave Kastel, tako su se i njegovi saradnici ugledali na njega, idući ka tome da gradska imovina polako postane njihovo vlasništvo.
Povodom ovoga, oglasili su se iz banjalučke Toplane, koji su rekli da mali poremećaj elektroenergetske stabilnosti sistema otvara uzročno-posljedični lanac koji može dovesti do havarijskog stanja i prekida u isporuci toplotne energije.
Iako je izričito zabranjeno kretanje ili obavljanje radova koji nisu povezani sa toplanom, gradonačelnik i Nebojša Drinić, koji se “nameračio” da pravi autopraonicu, baš i ne mare. Radovi su u punom jeku.
“Grad Banjaluka i gradonačelnik ćute na ovu divlju gradnju, gradnju bez građevinske dozvole i bez uslova za izvođenje radova. Ovdje iza mene se pravi autopraonica kojoj svakako tu nije mjesto, ovime se ugrožava i grijanje u samoj Banjaluci. Možemo poručiti Banjalučanima da zbog ove gradnje, koja se radi iza mojih leđa, Banjaluka može ostati bez grijanja”, rekao je Dragoslav Topić, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka.
Ovakvom bespravnom gradnjom prekršen je Zakon o zaštiti od požara, Zakon o građenju, kao i propisi kojima se reguliše obavljanje djelatnosti, ali iz gradske uprave ni riječi o ovome.