Draško se s 200.000 KM ugradio u spomenik palim borcima

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković povodom izgradnje centralnog spomen-obilježja palim borcima izjavio je da je Grad Banjaluka dao MILION maraka za izgradnju spomenika. Zaboravio je gradonačelnik napomenuti kome je dao novac i koliku dobit on ima, čak 200.000 KM. Naime, vlasnik firme koja izvodi radove je rođak Nebojše Drinića, desne ruke Draška Stanivukovića.

,,U nabavku materijala i kopanje utrošeno je već milion maraka, pare je obezbijedio Grad Banjaluka. Toliko smo mi imali pravo da uplatimo avansa da bi izvođači mogli maksimalno da krenu u proceduru”, rekao je Stanivuković.

Zaboravio je gradonačelnik dodati da je firma ,,Tekton” ta koja izvodi radove na spomeniku, a da je vlasnik pomenute firme rođak Nebojše Drinića, tj. narodnog poslanika PDP-a i Stanivukovićeve desne ruke.

U avansu koji je dao Grad Banjaluka ne bi bilo ništa čudno da gradonačelnik nije ostvario ličnu dobit od 200.000 KM. Ipak, o tome ćuti, a dobro obavješten izvor kaže da je ovo tek početak iznošenja novca iz Gradske kase i stavljanja u privatni džep te da će se do kraja završetka radova na spomeniku iznos utrostručiti.