Dokazani patriota Darko Matijašević sa svojim timom organizuje miting pod nazivom "Srpska te zove"

Pokret “Odbrana Srpske” daje punu podršku demokratski izabranim institucijama i od naroda izabranim predstavnicima, te poziva srpski narod na veliki narodni miting “Srpska te zove”, koji će u Banjaluci biti održan u četvrtak, 18. aprila, poručio je predsjednik Pokreta Darko Matijašević.
– Više nego ikada je potrebno jedinstvo i čelična volja srpskog naroda. Udruženi pritisci na Srpsku i maticu nam Srbiju su snažni i trenutni. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i cjelokupno rukovodstvo Srpske imaju ogromnu podršku naroda. Narod želi očuvanje mira, stabilnosti i očuvanje Srpske u okvirima Ustava – rekao je Matijašević na narodnoj tribini “Ugrožena Srpska – odlučan odgovor” u Donjoj Piskavici kod Banjaluke.
Predstavnik akademske zajednice Duško Solumun podsjetio je da njegova generacija koja je bila u stasavanju za vrijeme stvaranja Republike Srpske zna šta mora biti sačuvano, a to su mir, sloboda i pravo na život i razvoj u slobodnoj i prosperitetnoj Srpskoj.
– Pripadam populaciji koja je morala da napusti svoja ognjišta u poslijeratnom Sarajevu. Sarajevo su naši borci odbranili i sačuvali. Veliku smo cijenu i žrtvu podnijeli. Svoje domove i porodice smo ponovo podigli širom Republike Srpske. Sada moramo u ovim složenim uslovima dati odlučan odgovor. Imamo intelekta, mudrosti, ali i naše rukovodstvo koje u ovim teškim uslovima radi snažno i nepokolebljivo u interesu nacije – istakao je Solomun.
Predsjednik Boračke organizacije Mjesne zajednice Donja Piskavica Predrag Šibarević istakao je da su borci i narod iznijeli istorijski podvig stvaranja i odbrane Republike Srpske, koja je stvorena u miru, a odbranjena u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
– Stoga, jasno je da u ovim novim izazovima moramo jedinstveno djelovati. Ujedinjeni i okupljeni oko institucija Republike Srpske. To je naša obaveza prema žrtvama koje smo položili kroz vijekove i u toku Odbrambeno-otadžbinskog rata – rekao je Šibarević.
Skupu su prisustvovali brojni intelektualci, profesori, borci veterani, predstavnici porodica poginulih boraca, ratni komandanti, potomci boraca, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot i veliki broj mješatana Donje Piskavice.
Neposredno pred početak tribine, koju je organizovao Pokret odbrana Srpske, položeni su vijenci na spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i poginulim borcima NOR-a.
Uživo su intonirane himne Srpske i Srbije uz izvođenje Јelene Škorić iz Kulturno-umjetničkog društva “Piskavica”.
Na Trgu Krajine u Banjaluci u četvrtka, 18. aprila, u 18.00 časova biće održan veliki miting sa kojeg će jasno i glasno biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.