Đajić: Iza zidina Gradske uprave - VLADA HAOS, sve što Stanivuković kaže je LAŽ, u tome je ŠAMPION

Gost BUKA podcasta bio je predsjednik GrO SNSD-a Banjaluka, dr Vlado Đajić.

Đajić tvrdi da je iza zidina gradske uprave haos i kriminal, te da ništa nije transparentno.

Kaže da bi Banjaluka doživela fijasko da nije bilo skupštinske većine. Optužuje Stanivukovića za netransparentnost i korupciju, te tvrdi da se novac građana troši na neprofesionalne ljude i gradonačelnikovu stranačku rodbinu.

Građani su mu, kako kaže, govorili da će Stanivuković prodati gradsku zemlju privatnicima i uzeti svoj dio.

“Tamo se kesama nose pare, potrošio je milijardu maraka, sve su pare otišle u njihove džepove. 220 ljudi on je zaposlio u gradska preduzeća, među njima ni jedno dijete palog borca i tamo nisu kvalifikovani ljudi, sve je stranačka rodbina i njegovi drugari, 350.000 KM je samo otišlo na njihove plate. Skupštinska većina je izglasala da se svim radnicima u gradskoj upravi poveća plata za 150 KM, oni to nisu. Ne poštuju nikakav zakon”, rekao je Đajić.

Takođe, Đajić je spomenuo da su pobijedili Stanivukovića u vezi sa poskupljenjem parkinga, a osvrnuo se i na besplatne parking karte koje je Stanivuković dijelio bliskim ljudima.

“U Službenom glasniku piše da gradonačelnik može podijeliti 20 besplatnih parking karata, a Stanivuković je podijelio 200. Skupštinska većina upravlja sredstvima i dajte spisak kome ste sve dali besplatne karte”, rekao je Đajić.

Osvrnuo se i na zloupotrebu sredstava u vezi s uređenjem škole u Adi, gdje je gradska administracija potrošila novac na skupe stolice i vješalice.

“Opoziv će biti, narod to želi. Ako to ne učinimo Banjaluka će propasti. Neće postojati kvadrat zemlje koje neće prodati privatnicima, kako bi podijelili pare između sebe. Trajno će uništiti grad, uzeli su para da mogu živjeti još deset života. Zaslužuje 50 godina zatvora zbog kriminalnih radnji koje je uradio do sada”, zaključio je Đajić.