Đajić i Baumgarten razgovarali o mogućnosti liječenja stranih pacijenata

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić razgovarao je danas sa vlasnikom advokatske kancelarije iz Beča Detlevom Baumgartenom o mogućnosti liječenja pacijenata iz Austrije, Njemačke i Švajcarske u UKC-u Srpske.

Iz UKC-a Srpske je saopšteno da se Baumgarten bavi zdravstvenim i privatnim osiguranjem, te da je cilj njegove posjete liječenje pacijenata u UKC-u Srpske o trošku tih osiguravajućih kuća.

Đajić je nakon sastanka rekao da mu je čast što je Baumgarten pokazao interesovanje da njegova kancelarija zajedno sa drugim osiguravajućim kućama iz Beča dovodi stanovnike Austrije i drugih država da se liječe u UKC-u Srpske.

“Ono što je veoma bitno, njegovi utisci su da je UKC Republike Srpske po kvalitetu rame uz rame sa evropskim i svjetskim zdravstvenim ustanovama, te da pacijenti mogu da dobiju kvalitet zdravstvene usluge kakav bi dobili u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj po daleko povoljnijim cijenama. Nama će biti zadovoljstvo da sarađujemo sa gospodinom Baumgartenom i njegovom kancelarijom i da liječimo pacijente iz drugih država u našem kliničkom centru”, istakao je Đajić.

Baumgarten je naveo da kao stručnjak za zdravstveno osiguranje ima mnogo klijenata iz bivše Jugoslavije.

“Mnogi od ovih ljudi se vraćaju u zemlje bivše Jugoslavije i njihovo liječenje treba da se obavlja u tim državama. Mnogi od njih su istovremeno austrijski, njemački i švajcarski državljani i naš cilj je da imamo dobre kontakte sa državnim i privatnim osiguranjima, te da dovedemo ljude da se liječe u UKC-u Republike Srpske. Posjetio sam cijeli region i vidio sam mnoge klinike, ali moram da kažem da se ovaj klinički centar izdvaja i da je izvanredan”, rekao je Baumgarten.