NESPOSOBNJAKOVIĆ: Deset godina nije u stanju da završi fakultet

Na službenom sajtu Grada Banjaluka i dalje stoji informacija o diplomi srednjoškolca za prvog čovjeka Grada, Draška Stanivukovića. Iako je tokom kampanje i nakon preuzimanja funkcije gradonačelnika obećao da će završiti fakultet nakon prelaska na političku scenu, to obećanje do danas nije ispunjeno.

Stanivuković je u prošlosti izjavio da će završiti fakultet čim postane gradonačelnik, tvrdeći da se teško može baviti i politikom i studiranjem istovremeno. Međutim, nakon preuzimanja funkcije, odlučio je da se ponovno upiše na fakultet i obnovi treću godinu studiranja.

Zanimljivo je da na zvaničnoj biografiji gradonačelnika Stanivukovića na sajtu Grada Banjaluka više ne stoji informacija o njegovom trenutnom statusu na fakultetu.

Osim toga, Draško Stanivuković je dolaskom na poziciju gradonačelnika postao poznat po svojim kritikama na račun tuđih diploma i obrazovanja. Pitanje koje se nameće jeste odakle mu pravo da komentariše tuđe obrazovanje i diplome kada i sam još nije završio svoje fakultetsko obrazovanje.