DARKO MATIJAŠEVIĆ: Puna podrška legalno izabranom rukovodstvu Republike Srpske

U sjedištu Mjesne zajednice Bulevar održana je 13. tribina Pokreta “Odbrana Srpske”, zajedno sa mještanima mjesnih zajednica Pobrđe i Kočićev vijenac. Tribina je otvorena intoniranjem himni “Republiko moja” i “Bože pravde”, kao i minutom šutnje za poginule i poginule borce Odbrambeno-otadžbinskog rata.
Domaćin Dragan Stojić, borac Odbrambeno-otadžbinskog rata, zahvalio je što se tribina održava u MZ Bulevar i poželio da se stradanja iz prethodnih ratova više nikada ne ponove.
Predsjednik Boračke organizacije MZ Bulevar Vladimir Pudar zahvalio je što je tribina organizovana u njegovoj mjesnoj zajednici, istakavši da je Bulevar naselje oficirskih i podoficirskih porodica, kao što su porodice generala Novice Simića i narodnog heroja. Milan Tepić. Ovo je naselje koje je prihvatilo mnoge izbjeglice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Boračka organizacija daje punu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.
Predsjednik i osnivač Pokreta “Odbrana Srpske” dr Darko Matijašević je u svom obraćanju istakao da jedinstvo naroda Srpske pokazuje dobru volju suživota i želju za mirnim prevazilaženjem krizne situacije u BiH, uz aplikaciju pravnih metoda, pridržavajući se normativno-pravnih standarda. Skup podrške institucijama Republike Srpske održan u Banjoj Luci 18.04.2024. pokazao je jedinstvo i slogu naroda, kao i punu podršku legalno izabranom rukovodstvu Republike Srpske. Građani Republike Srpske su svojim prisustvom pokazali kakav oblik državnosti zaslužuju i ko treba da upravlja Republikom Srpskom i njenim resursima. Zajedno smo osnovali i odbranili Republiku Srbiju, zajedno ćemo je održati, u sprezi sa narodom i Srpskom pravoslavnom crkvom.
Savjetnik predsjednika Republike Srpske prof. dr Nina Sajić rekla je da je teško govoriti pred ovakvim skupom na čijem čelu su ovako dobro organizovani oficiri i komandanti. Ona je istakla da predaje na Univerzitetu u Banjoj Luci i da joj je čast što pripada generaciji koja podržava rukovodstvo Srpske. Također je naglasila da je prvo došla sa skupa eminentnih intelektualaca na kojem je jednoglasno zaključeno da akademska zajednica Republike Srpske osuđuje zloupotrebu Organizacije Ujedinjenih nacija.
Pukovnik u penziji Mikajlo Mitrović, predstavnik boraca i oficira VRS, istakao je da je ponosan što je bio pripadnik VRS i pomoćnik ministra odbrane Republike Srpske. Borci i pripadnici VRS su mnogo doprinijeli stvaranju Republike Srpske i spremni su da stanu iza rukovodstva Republike Srpske.
Moderator tribine Aleksandar Ubović, potpukovnik VRS, zatvarajući tribinu, zaključio je: „Mi, potomci rodoljubivog naroda, stojimo uz predsjednika Republike Srpske gospodina Dodika“. Živjela Republika Srpska!”