DARKO MATIJAŠEVIĆ: Komandant koji je spriječio ukidanje MUP Republike Srpske

UGROŽENA SRPSKA – ODLUČAN ODGOVOR
Darko Matijašević je bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, komandant i pukovnik. To je čovjek koji svojom hrabrošću i odlučnošću spriječio ukidanje policije Republike Srpske. Uprkos prijetnjama i pritiscima kojima je bio izložen žrtvovao je svoj lični komoditet i istog trenutka napustio pregovore u Brčkom kada su mu je iznesen prijedlog o formiranju jedinstvene policije BiH. Uvjek se rukovodio parolom nema popuštenja o nadležnostima Srpske. Rezultat jasan i očigledan policija Republike Srpske sačuvana i odbranjena. 
Srpska nije bila ozbiljnije ugrožena od samog rata, stvaranja i odbrane.
Dijelovi medjunarodne zajednice žele sistemski da ponište Srpsku. Rezolucija o Srebrenici, davanje etikete Srbima kao genocidnom narodu jeste duboko antisrpska. Sadašnja američka administracija, njeni jastrebovi, plaćenici i Njemačka aktuelna garnitura žele oprati holokaust Njemačke. 
Isto, opravdati Ameriku za seriju ratova od 90-ih gdje su im Srbi jedini i prvi u svijetu narušili koncept apsolutne svjetske dominacije. Sada, u ratnom sukobu zapada, Amerike i Rusije, amerikanci i nijemci opravdavaju ne samo ovaj neuspeh vladanja svijetom. Opravdavaju i neuspjeh u stvaranju svog koncepta svjetskog poretka zasnovanog na neonacističkoj ideologiji. Na Njemačkoj, kao američkoj  koloniji u Evropi.   
Zato je Milorad Dodik nepremostivi bedem. Srpski državnik. Snaga Srba i snaga novog svjetskog poretka u Evropi. Moramo biti svjesni toga.
Bitno je da kao nacionalno odgovorni ljudi, i istorijski narod stanemo iza Predsjednika Dodika. Ovo je odlučna i odsutna bitka. Istorijska.  Nema nazad. Povlačenje, jeste put  u ništavilo. To je nestanak Republike Srpske i dugoročna eliminacija srpskog naroda kao kolektiviteta.