Đajić: Odbornici su spriječili najveću pljačku u istoriji grada, za koju je krivac Stanivuković

Nakon jučerašnje sjednice Skupštine grada na kojoj su odbornici odbili hipoteku nad zemljištem Akvane zbog duga prema Poreskoj upravi kojom bi se zemljište Akvene vrijedno nekoliko stotina miliona KM založilo zbog duga od milion KM prema Poreskoj upravi oglasili su se predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković i predsjednik GrO SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić koji su poručili da su spriječili najveću pljačku u istoriji Banjaluke.
Predsjednik GrO SNSD Banjaluka Vlado Đajić rekao je da je sramotno šta je Draško Stanivuković pokušao uraditi Banjaluci i radnicima JP “Akvana”:
“Na jučerašnjoj sjednici odbornici i predsjednik Ljubo Ninković spriječili su da Stanivuković 50 dunuma zemlje prenese na privatnika i da zbog stotine miliona maraka koliko vrijedi zemljište stavi hipoteku na milion maraka. Doveo je radnike u Gradsku upravu koje planira da otpusti jer kada proda zemljište oni neće imati gdje raditi”, kaže Đajić.
Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković rekao je da je prije 8 mjeseci držao press konferenciju, a koja se ticala plana “Futur 2” i cilj Stanivukovića i tada je bio da 50 dunuma zemlje gradonačelnik rasproda već unaprijed dogovorenim kupcima i da izgradi stambeni prostor.
“On je juče iskoristio muku i bolesti radnika Akvane i htio je da im proda priču da 40, 50 dunuma zemljišta i stotine miliona KM vrijednog zemljišta založimo zarad milion KM dugovanja prema Poreskoj upravi”, rekao je Ninković.
Kada su u pitanju radnici, Ninković kaže da je sramota šta je tim ljudima pokušao uraditi.
“Pokušao je da iskoristi radnike, nas obmane da bi ispalo kako on pomaže radnicima, a sve u cilju da Akvana ne bude u mogućnosti da izmiruje svoje obaveze, gdje se Skupština grada izbacuje, a on je taj koji odlučuje”, dodao je Ninković.
Kako dodaje Ninković, razgovarao je s radnicima i objasnio da bez obzira na reprogram, Poreska uprava mora da knjiži najstarije dugove i ne znači da sklapanjem ugovora od sutra teče osiguranje.
“Kada je vidio da nema rješenja Stanivuković mi je prišao i pitao koje je rješenje i odmah sam zakazao vanrednu sjednicu, te je izglasan kredit kojim će se pokriti dugovanje od milion KM. “Futur” 2 je pokušao nekad da napravi i sad to opet pokušava, iskorištava radnike na najburtalniji mogući način”, zaključio je Ninković.