Đajić: Generala Mladića prebaciti na liječenje u Srbiju ili Srpsku

Odbijanje Mehanizma u Hagu da odobri nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću liječenje u Srbiji ili Srpskoj još je jedna u nizu njihovih grešaka jer je generalu Mladiću neophodan dvadesetčetvoročasovni zdravstveni nadzor, rekao je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić.
Đajić je izjavio Srni da će Srbija i Srpska zajednički nastaviti da insistiraju da general Mladić bude prebačen na liječenje u Srbiju i Srpsku.
– Razočaran sam što Mehanizam u Hagu nije odobrio liječenje generala Mladića u Srbiji ili Republici Srpskoj, gdje ne postoje jezičke barijere i gdje može da kaže šta ga muči i boli. Nadam se, ipak, da će Mehanizam donijeti razumnu odluku – istakao je Đajić.
 On je naveo da je tim ljekara UKC-a, koji je nedavno posjetio generala Mladića, u svom zvaničnom nalazu zatražio da general bude prebačen na liječenje u Srbiju ili Srpsku, jer je riječ o starijem i bolesnom čovjeku, kome je potrebna dvadesetčetvoročasovna zdravstvena njega.
 Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, ranije je rekao da je odbijen zahtjev da njegov otac bude prebačen na liječenje u Srbiju, nakon što su mu zbog grešaka haških ljekara otkazali bubrezi i nema uslova za rehabilitaciju.