Banjalučani na jahti sam

,,Građani Banjaluke racionalno trošite vodu, pijte je samo po potrebi, tuširajte se što rjeđe (po mogućnosti jednom sedmično), hranite se po pekarama, nemojte slučajno da zalijevate baštu ili pojite stoku i opet glasajte za PDP i Stanivukovića”, glasi jedan status na Fejsbuku.

I to nije novi status, već ,,uspomena” koju je podijelio ogorčeni Banjalučanin jer prije godinu dana ista slika. Građani bez vode, a gradonačelnik i Vodovod ,,nisu predvijedli” nestašicu vode.

U gradu na Vrbasu okolna naselja su bez vode. Čak sedam mjesenih zajednica muku muči na ovim vrelim danima. U Krimnama, Aginom selu, Piskavici, Piskavici Gornjoj, Bronzanom Majdanu, Dragočaju i Donjim Kolima “uspomene” se ponavljaju vec treću godinu za redom.

Vodovod i gradonačelnik nijemi na muke građana i poručuju da se voda ,,racionalno” troši. Koja voda, koja racionalna potrošnja, kada je u ovim naseljima već danima nema.

Zato gradonačelniku Stanivukoviću vode ne manjka jer oko jahte kojom plovi vec 15 dana na petom godišnjem odmoru ove sezone vode i to one morske ima na pretek.

Sinoćnje nevrijeme nekom je kazna, a mještanima ovih mjesnih zajednica je blagoslov s neba jer se nadaju punjenju prirodnih izvora, pošto oni gradski odavno su presušili.