BANJA LUKA: Građani postavljaju znakove kako bi spriječili nesreće

U Majevičkoj, Lijevčanskoj i Ulici 12 beba u banjalučkom naselju Paprikovac, asfalt je u katastrofalnom stanju. Takođe, i u Davida Štrbca gdje je i sam gradonačelnik kidao asfalt ranije i upozoravao tadašnju vlast kakvim putevima pacijenti stižu u Klinički centar, situacija je alarmantna.

 

“On marke nije uložio u ove tri godine za održavanje ovih ulica, autobusko stajalište i klupa koji su građani brzinski sklepali sve govori kako mu je do pacijenata stalo koji tu čekaju autobus”, rekli su zabrinuti građani koje smo zatekli.

 

Mještani improvizovali klupu od drvenih paleta na autobuskoj stanici

Oni dodaju da svako malo postave neku granu, reflektujući prsluk da neko ne nastrada.

“Znao je u ovoj ulici samo postaviti 6 ležećih od kojih vozačima stradaju stabilizatori na točkovima. Briga njegova i u ovoj MZ je na samom dnu, iako je ovdje imao izrazitu podršku na izborima za gradonačelnika. Očito da je njegova briga samo za centar grada gdje se svako malo igra policajca s autićima i mijenja pravce saobraćajnica, iscrtava nova taxi stajališta, pravi privatne parkinge trpajući pare građana u privatne džepove, praveći samo još veći kolaps u njegovoj tzv. saobraćajnoj revoluciji. Idu izbori i poručuju mu iz ove MZ da će mu sav ovaj javašluk prema Paprikovcu pokazati na glasačkom listiću”, poručili su mještani.

 

Takođe, i šahtovi su u lošem stanju, polomljeni stoje više od mjesec dana, a niko od nadležnih da dođe i postavi novu rešetku.