BALOnačelnik Stanivuković "ispunio cilj"; Banja Luka prazna

Centar grada, srce Banjaluke, više to nije. Gospodska ulica, Trg Krajine i park Petar Kočić sablasno su prazni. Nova saobraćajna revolucija građane je potpuno izmjestila iz centra grada, što zbog nedostatka parkinga, što zbog novog režima odvijanja saobraćaja.

Proteklog vikenda ulice u centru potpuno prazne, ulični trgovci razočarani, kako kažu nikad gore bilo nije, nadu polažu u dijasporu. Ipak, stariji Banjalučani nisu ubijeđeni ni da će gastarbajteri popraviti stanje:

“Pa šta imaju u centru, osim Boske? Gdje da stanu, gdje da parkiraju mlađi, a bogme i stariji? Kakav sadržaj ovdje imaju? Nemaju više ni kafanu gdje mogu sjesti, opustiti se i koju prebaciti, a o drugim sadržajima neću ni govoriti.”

Kako građani kažu dodatni problem predstavlja i jednosmjerni saobraćaj, obilaze centar u širokom luku, nit znaju kako nit kuda da voze.

“Sve se nešto kao gradi, radi, a ništa. Voziš pravo, a nigdje ne možeš stati, ni centru prići, o parkingu da ne pričam, to je u Banjaluci prošlost”, kaže razočarani Banjalučanin.

Sumoran utisak pojačavaju i prazne “kućice” u parku Petar Kočić, kao i prazno klizalište i luna park na Trgu Krajine. Sve je to još u pripremi i svi ti sadržaji biće otvoreni 3. decembra, kada počinje “Zimzobal”.

Ipak, gradonačelnik u novom načinu života u gradu na Vrbasu ne vidi ništa sporno. Prazne ulice i trgovi njega se ne dotiču jer je Novu godinu premjestio u park Mladen Stojanović. Praznici stižu, a saobraćajni haos pored ovog redovnog je u najavi.