Autoprevoz najavio deložaciju; Stanivuković nakon propalih performansa traži pomoć Skupštine Grada

Na kolegijumu Skupštine grada Banjaluka gradonačelnik Draško Stanivuković je pored redovnih tačaka pokušao među odbornike provući i temu Autoprevoza. Stanivuković je obavijestio sve odbornike na sjednici da je u Gradsku upravu stiglo pismo od Autoprevoza, pozivajući ih da u tome budu svi zajedno zbog najavljene deložacije u oktobru mjesecu. Nakon propalog performansa koji je Stanivuković izveo u avgustu mjesecu ove godine na lokaciji kod Stare autobuske stanice svjestan nemoći i grešaka koje je načinio hvata se za slamku i pomoć traži od odbornika skupštinske većine.

,,Kako smo shvatili, očekuje nas još jedna deložacija u oktobru. Sad da vidim jesmo li zajedno u ovome”, upitao je odbornike Stanivuković.

Na to su mu odgovor dali predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković i odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić.

Ninković je rekao nijedan komad gradske zemlje ne daju (SNSD) , ali da se gradonačelnik kasno sjetio tražiti pomoć jer kada je trebalo nikog od njih nije pozvao, te da ih poziva sada kada rješenja zbog odluke Ustavnog suda nema.

“Mi nismo bili za to da gradonačelnik skače sa vatrogasnih kola, niti nas je zvao tada, a sada nas zove kada je uprskao sve”, rekao je Ninković i dodao da će se konsultovati o daljim koracima.

U ime odbornika Ujedinjene Srpske, odgovorio je Neven Stanić:

,,Dosad u ovome nismo učestvovali, tako da nećemo ni na samom kraju.”

Stanivuković je rekao da Autoprevoz neće dirati Muzej savremene umjetnosti, spomenik 12 beba i dio Vidovdanske ulice, ali i dalje za ostatak Vidovdanske ulice iz Autoprevoza traže novac. Stanivuković je rekao da 12 miliona Grad nema.

Podsjećamo, odlukom Ustavnog suda BiH dio Vidovdanske ulice pripao je Autoprevozu, uključujući i dio oko spomenika 12 beba i Muzeja savremene umjetnosti. U avgustu mjesecu gradonačelnik Stanivuković održao je performans na lokaciji kod Stare autobuske gdje je rekao da Ustavni sud BiH neće oduzeti dio koji gradu pripada, iako je stranka iz koje Stanivuković dolaz (PDP) u Narodnoj skupštini podržala sve odluke Ustavnog suda BiH.