Akvanu predao privatniku; Stanivuković prezadovoljan

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, nedavno je izveo pravu dramu koja potresa grad. Naredio je zamjenu brave na kancelarijskim prostorijama predsjednika Skupštine grada, Ljube Ninkovića, kako bi mu onemogućio pristup i obavljanje poslova. No, ovo je samo vrh ledenog brijega! Stanivuković je zatim oduzeo pečat predsjedniku Skupštine, što je rezultiralo blokadom realizacije kredita koji bi spasio preduzeće Akvana. Čak se i Dijana Ješić, odbornica u Skupštini Grada Banja Luka i nekadašnja velika podrška Draška Stanivukovića, oglasila povodom ovog skandala.

Ona je na svom Fejsbuk profilu napisala je da je Okružni privredni sud odredio izvršenje na imovini Javnog preduzeća “Akvana vodeni park” i da će biti održana licitacija. To znači da privatni vlasnici mogu preuzeti kontrolu nad Akvanom.

Podsjećamo, odluka o kreditnom zaduženju nije potpisana i ovjerena pečatom jer predsjednik nema pristup pečatu.

Dok se grad suočava s cirkusom koji se dešava u gradskim kancelarijama, zaključanim kabinetima i problemima sa pečatima, Okružni sud radi svoje, a zemljište preduzeća Akvana polako prelazi u ruke privatnika.

Treba se prisjetiti da je predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Ljubo Ninković, predao inicijativu Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske za poništavanje aktuelnih pečata lokalnog parlamenta. Pečati koje Ninković traži da se ponište nalaze se u kabinetu predsjednika, koji je gradonačelnik Draško Stanivuković prošlog mjeseca zamijenio bravama, otežavajući Ninkoviću pristup.