BALONAČELNIK OPET PO SVOM: Ustavni sud rekao da je naplata parkinga nezakonita, građanima kazne iz Gradske uprave pljušte

Nakon što je Ustavni sud Republike Srpske rekao da je neustavna odluka o naplati parkinga u gradu na Vrbasu, te da se s naplatom istih treba prestati, ovozemaljski zakoni za gradonačelnika Draška Stanivukovića ne važe. Pljušte kazne zbog neplaćenog parkinga.
Na naš portal stigla je fotografija ljutog i izrevoltiranog građanina koji je dobio ogroman broj kazni zbog neplaćenog parkinga. Nakon što je Ustavni sud naredio da se s naplatom u Banjaluci prestane, vođen tom odlukom, parking nije plaćao, a gradonačelnik je jedva dočekao da naplati kazne s obzirom da je to renutno jedini način punjenja gradskog budžeta.
Podsjećanja radi, u presudi je jasno navedeno da ne postoji bilo kakva obaveza plaćanja parkinga na javnim parkiralištima u Banjaluci. Ni po pravinliku aktuelnog, niti prethodnog gradonačelnika. Kao što ne postoji niti prekršajna kazna zbog neplaćanja parkinga.
Ukoliko i dobijete kaznu, niste je dužni platiti, a imate pravo i tužiti Grad Banjaluka zbog neustavnog pokušaja naplate parkinga ili zbog kazne koju ste dobili.
“Skupština Grada Banja Luka nije uredila pitanja koja se tiču obavljanja komunalne djelatnosti upravljanja javnim površinama za parkiranje vozila- javna parkirališta, u rokovima i na način kako je to predviđeno važećim zakonskim rješenjima u ovoj oblasti.”