GANGSTER NEVIĐENI: Kako je Drina trećina postao Drina lopina ?!

Nebojša Drinić, bivši prodavač kifli, radnik autopraonice, potom suvlasnik iste s gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, menadžer lokalnih kafana, narodni poslanik i siva eminencija Gradske uprave za nepune 4 godine mandata Stanivukovića dobro se uplusao. Drina trećina, ili bolje rečeno Drina lopina, kako ga od milja zovu, vlasnik je stanova, skupocjenih automobila Audi, a od nedavno i Poreschea Panamera, a kako kažu suvlasnik je jedne građevinske firme.
Momak koji je karijeru započeo sa Draškom Stanivukovićem, ali uvijek bio negdje u sjeni, postaje glavni igrač u gradskim poslovima, mutnim dogovorima sa još mutnijim gradskim investitorima.
Naime, uz pomoć Stanivukovića, Drinić je vrlo brzo “ušao u posao”, pa se tako prvo uhljebio u Gradsku upravu kao koordinator, radno mjesto izmišljeno samo za njega, da bi potom postao narodni poslanik. Prste je, ipak, ostavio duboko u Gradskoj upravi jer sve javne nabavke i dalje prolaze kroz njegove ruke, pa tako od svake javne nabavke Drinić uzme dobar procenat i tek onda posao može da počne.
Većinu javnih nabavki u Gadskoj upravi su pripadale firmama u kojima je pomenuti vlasnik ili suvlasnik. Drinić je za samo nekoliko godina plodnog političkog života stekao nekoliko stanova u Banjaluci, ima službenog vozača, nosača kaputa, obezbjeđenje, snimatelja i fotografa, a od nedavno u garažu je parkirao i novog limenog ljubimca- posrche panamera.
Iapk, nakon što je uhvaćen u njemu, poršea je parkirao u garažu, dok za potrebe odlaska na teren koristi službeni automobil Gradske uprave, a u kojoj zvanično i nije zaposlen.
Cijena ovog automobila na tržištu se kreće oko 95.000 evra, a što je za pekara Drinu trećinu sitnica. Namiri se Drina trećina od svake javne nabavke, a za 4 godine mandata Draška Stanivukovića, broj javni nabavki je rekordno visok, pa tako dovoljno je samo da se sjedne i sabere koliko je Drina sebi u džep strpao.
Drina trećina- lopina, imao samo jednu veliku manu, voli da kocka. Tako je Drinić rado viđen gost u lokalnim kockarnicama u kasnim večernjim časovima, a kako kažu, ne ide mu baš od ruke, pa mora brže- bolje novac koji noću na kocki izgubi, danju da nadoknadi.
Do kraja mandata ostalo je svega par mjeseci, a kako se prioča po gradskim kuloarima, Drina lopina je tek zamah uhvatio, pa će tako novac da se udupla, s obzirom da se reketiranjem uvukao u još jednu građevinsku firmu, ali o tome uskoro opširnije…