MEGA EKSKLUZIVA: Kako je Stanivuković prevario Filipa Ceptera; Ništa od izgradnje hotela PALAS

Filip Cepter, vlasnik kompanije Zepter international, neće graditi hotel “Palas”!!! Draško Stanivuković ga je obmanuo i bezočno SLAGAO, ekskluzivno saznaje POVJERLJIVO portal.
Rupa koja stoji na Trgu Krajine, ostaće samo rupa. Jer je i Filip Zepter kojem je izgradnja hotela Palas bila sjajna prilika malo ukočio kad je shvatio šta radi Draško Stanivuković. Odnosno koliko ga laže.
U rušenje starog hotela Palas Grad Banjaluka uložio je 2,2 miliona maraka. 2,2 miliona maraka Banjalučana koji nemaju vodu na 50+ otišlo je na rušenje. Ni tu nije kraj. Što je najgore, spekuliše se da se Stanivuković ugradio i u ostatke hotela Palas, pa je dio srušenog starog hotela koji je nešto vrijedio – rasprodao, a pare stavio u svoj džep. Kao Cigani koji rasprodaju staro željezo.
Umjesto investicije od 150 miliona maraka, na čijoj je gradnji poslove trebalo da dobije stotine ljudi, zbog spora koji Grad Banjaluka ima sa vakufskom direkcijom – projekat je obustavljen. Tako da Draško LAŽE i laže da će tu nići novi hotel, kakav niko do sada vidio nije.
Naime, na mjestu današnjeg hotela Palas bila je džamija Sijamija do 1931. godine.
Nakon njenog rušenja, vakufska direkcija uzima kredit i pravi hotel Palas. Stari hotel Palas.
Prvi vlasnik hotela „Palas” bio je vakuf, odnosno medžlis Islamske zajednice Banja Luka, a gradnja hotela finansirana je kreditom koji je vraćan do 1950. godine. Dokumenti kojima se to dokazuje se i danas nalaze u arhivi vakufa.
Nakon odbrambeno – otadžbinskog rata, IZ Banjaluka zatražila je zemlju na kojoj je bio Palas, preko suda nazad.
Filip Zepter je saznao za neriješene imovinsko – pravne odnose Grada i Islamske zajednice. I nije uložio ni marke, kada je shvatio da ga je gradonačelnik Banjaluke PREVARIO.
Neko ko je milijarder kao što je Zepter international, uzeo je kredit od 20 miliona maraka od Nove banke Banjaluka.
 Zauzvrat dajući založno pravo na zemlju Novoj banci. Koliko Zepter ne vjeruje Drašku, pokazao je tako što nije uložio ni marku.
Draško koji je hotel pompezno najavio sada je u panici. Zepter ne ulaže jer zna da zemlja nije gradska. 
Mali seoski đilkoš sa Petrićevca mislio je prevariti i jednog od najbogatijih ljudi u regionu kao što svaki dan laže i vara Banjalučane u stilu seoske varalice.
U cijelu priču sada je uključio svoju Turkinju Buturević – Miladu Šukalo. Da mu preko reisa Huseina Kavazovića, nekako sredi zemlju koja je još uvijek predmet sudskog spora.
I novog banjalučkog muftiju kojem se oboje šlihtaju.
No, prevara mu ne uspijeva.
-Banjalučka IZ je do guše u septičkoj jami sa vakufskim zemljištem. Nižu se tužbe jedna za jednom protiv bivših imama i bivših muftija koji su prodavali zemljište za zgrade. 
Milada dolazi i kamči od nas da im damo vakufsko, ali ne možemo. Ako se dogovorimo, moramo vidjeti šta će nam Grad dati zauzvrat. Na primjer, dio zemlje kod hotela Bosna je takođe naš, pa nam je u planu da gradimo još jednu džamiju, kaže naš izvor u Saboru IZ BiH.
Draško Stanivuković sada ima više problema. Rupu u centru Banjaluke. Koju Zepter neće popuniti.
Čime Grad Banjaluka gubi bilo kakav dalji ugled u smislu da će bilo ko ko planira da uloži novac u Banjaluku dobro razmisliti. Jer je osim gubitka zemljišta na Trgu, mali lopov izgubio i pola miliona maraka kod Evropske banke za obnovu i razvoj. 
Tačnije, nenamjenski ih potrošio prošle godine. Umjesto u izgradnju vodovodne infrastrukture, za koji je kredit dala EBRD, dobili su izvještaj da je pola miliona maraka jednostavno nestalo.
Šta jedan peder i lopov može da smisli i izmisli, moraće naredna vlast od oktobra da popravlja desetinama godina.