UKC: Osposobljena jedna angio-sala, uskoro u funkciji i druga

U Klinici za kardiologiju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci danas je, nakon dvodnevnog kvara, osposobljena jedna angio-sala i hitni slučajevi redovno se opservišu, a u toku je osposobljavanje druge sale koja će biti u funkciji za nekoliko dana, saopšteno je iz UKC-a.

– Svim pacijentima u protekla dva dana bila je na raspolaganju sala u Opštoj bolnici `Dr Mladen Stojanović` u Prijedoru koja je svojevremeno osposobljena pod mentorstvom ljekara naše ustanove. U protekla dva dana svi pacijenti koji su upućivani iz UKC-a dobili su adekvatnu zdravstvenu zaštitu i nisu bili ugroženi – navodi se u saopštenju UKC-a.

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da će ova zdravstvena ustanova u narednom periodu dobiti još jednu angio-salu.

– U toku je tender za nabavku najsavremenije angio-sale na svijetu i ponosan sam na činjenicu što možemo pružiti najbolju zdravstvenu zaštitu stanovnicima Republike Srpske 24 časa dnevno tokom cijele godine – rekao je Đajić.