Policija rastjerala demonstrante u Beogradu: Razbijena stakla, uhapšeno 30 osoba, povrijeđen policajac

Pripadnici MUP-a Srbije rastjerali su demonstrante koji su večeras nasilno pokušali ući u zgradu Skupštine grada Beograda.

Kordon policijske brigade i Žandarmerije zatvorio je večeras prostor ispred Skupštine grada Beograda i potisnuo odatle okupljene demonstrante koji su nasilno pokušali da uđu u zgradu.

Pripadnici Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija napravili su krug oko zgrade Skupštine grada i RIK-a, u Ulici kralja Milana i potisnula opkupljene ka Slaviji, javlja “Telegraf.rs”.

Ranije su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, započeli sa privođenjem osoba koje su večeras nasilno pokušale ući u zgradu Skupštine grada Beograda.

Pristalice koalicije “Srbija protiv nasilja” večeras su nastavile protest ispred Skupštine Beograda. Pokušali su nasilno da uđu u zgradu.

Policija je reagirala i poprskala Aleksandra Jovanovića Ćutu, koji je prevodio pristalice koalicije “Srbija protiv nasilja” i ostale demonstrante biber sprejom.

Demonstranti su nastavili da bacaju kamenice i flaše ka zgradi Skupštine, da razbijaju prozore i vrata na koja su ponovo nasrnuli motkama.