BANJA LUKA: Koliki su popusti za crni petak ?

U većini banjalučkih radnji “Crni petak” stigao je juče, ali kupci još nisu. Prodavci kažu da ih uglavnom očekuju za vikend.   

,,Naša radnja je juče počela sa sniženjem, ali slabo se kupuje. Možda sutra, vidjećemo. I ovo ljudi što dođe, više razgledaju”, kaže prodavčica u jednoj od radnji u centru Banjaluke.

Što se potencijalnih kupaca tiče, čini se da uglavnom zalaze u prodavnice sa obućom i torbama, ali ni tamo prodavci baš ne trljaju ruke.

,,Ma, samo razgledaju. Daj bože sutra bude bolje. Izgleda da narod baš i nema para, a stvarno jesu pravi popusti, nije neka laž, ali, eto”, odmahuje rukama prodavačica.

U većini radnji popusti su od 20 do 50 odsto, a u nekima sniženja važe samo za određenu robu.

Neki trgovinski lanci odlučili su da “Crni petak” produže, pa sniženja nude skoro čitave sedmice, ali i tamo kažu – zasad, slaba vajda.

Ne misle tako mlade Banjalučanke koje  kažu da se raduju “Crnom petku”, mada priznaju da su se uglavnom “bacile” na internet kupovinu.

“Jedva čekam Crni petak. Mene ove radnje po gradu ne zanimaju, samo Zara. Tako da sam korpu već popunila”, kaže u dahu Banjalučanka Vanja.

Pobornik internet kupovine je i Ema koja, kako kaže, više voli naručiti ono što u Banjaluci nije dostupno.

“Obožavam kozmetiku, tako da sam već neke sitnice ubacila u korpu, pa samo čekam da počne to sniženje. Iskreno, to u gradu i ne mogu naći, malo je skuplje, ali vrijedi. Zato sam platu sakrila od same sebe”, objašnjava kroz osmijeh Ema.

S druge strane, penzionerki Milki  “Crni petak” nije nimalo interesantan.

,,Ma, bože sačuvaj, kakav Crni petak. Ne idem u te gužve, niti tu ima nekog popusta. Sve je to laž”, ubijeđena je Milka koja se drži starog načina kupovine – po potrebi, ali i debljini novčanika.