Evo DOKAZA: Stanivuković izigrao Tehničku školu za sanaciju krova (FOTO)

Da je “obećanje ludom radovanje” kod gradonačelnika Draška Stanivukovića ustaljena praksa, dokaz je neistina koju je izrekao u vezi Tehničke škole i pomoći istoj. Naime, Stanivuković je juče na društvenim mrežama izjavio kako će Grad zajedno sa nadležnim Ministarstvom učestvovati u projektu sanacije krova Tehničke škole, najveće u Republici Srpskoj koju pohađa 1.500 učenika. Sve bi to bilo idealno, da Tehnička škola nije dobila odbijenicu (11. septembra 2023. godine) od Grada, tačnije rješenje po ovlašćenju gradonačelnika gdje stoji da “Grad nema finansija za sanaciju pomenutog dijela krova”.  

Sa druge strane, Vlada Republike Srpske zadužila je ministarstva prosvjete i finansija da u ovogodišnjem budžetu obezbijede 100.000 KM za sanaciju dijela krova i elektroinstalacija Tehničke škole Banjaluka što će biti učinjeno, a na čemu je uprava Tehničke škole izrazito zahvalna.

Kada je u pitanju pomoć Grada Banjaluka, ona je izostala po ko zna koji put. Pored neophodnih sredstava za renoviranje koje je Grad trebao da obezbijedi u iznosu od 300.000, Tehnička škola ostala je i bez osnovnih potrebnih sredstava.

Direktor Tehničke škole, Vladimir Kuvalja rekao je da se Gradu od participacije učenika uplaćuje iznos od 70 hiljada KM. Samim tim kada se taj iznos podijeli na osnovna sredstva tj. na osiguranje učenika, nabavku svesaka itd dolazi se do računice od 19 hiljada, što znači da preostali iznos novca završi u rukama Grada.

Kuvalja je istakao da će potražiti od Grada da se i preostala sredstva koja su namjenjena za pohađanje nastave počnu koristiti u te svrhe.

Po svemu sudeći, Stanivuković je i ovaj put dokazao da se lako kititi tuđim perjem, počevši od 2018. godine kada je izvodeći performanse u Tehničkoj školi, upućivao na tadašnje propuste, a sada kao gradonačelnik bez imalo srama ne dozvoljava sanaciju škole, koja propada.

Jedini predstavnik Grada, koji je pokazao interesovanje i spremnost da pomogne bio je predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković koji je obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ovaj problem riješi, počevši od naredne sjednice kada će uložiti amandmane na Rebalans budžeta grada.