Povrijeđeni u teškom udesu kod Banjaluke i dalje u vještačkoj komi

Jedan pacijent, od tri povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na magistralnom putu Banjaluka-Klašnice, još uvijek se nalazi u vještačkoj komi u intezivnoj jedinici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Ovo je  potvrdio Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a Republike Srpske, i dodao da pacijent ima povrede glave, grudnog koša, ekstremiteta.

“Ono što je veoma bitno, dežurna služba je maksimalno angažovana, pacijent prima sve lijekove koje bi primao u prestižnim svjetskim centrima. Sada čekamo kako će se to dalje odvijati. Ako bude bilo potrebe uradićemo transport, za sada nije za transport ni hirurške intervenicje”, rekao je Đajić.

Podsjetimo, jedna osoba je poginula a tri su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka-Klašnice. Nesreća se dogodila kada je vozač škode, kretajući se u suprotnom smjeru, udario u vozilo Hitne pomoći u kojem su bili vozač, medicinska sestra i pacijent. Kako je sinoć potvrđeno iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, stradao je pacijent iz sanitetskog vozila, Vesna V. iz Prnjavora.

Načelnica Urgentnog centra na UKC Srpske dr Slavica Zeljković rekla je juče da je medicinska sestra najlakše povrijeđena, sa lakim tjelesnim povredama, ali ostaje na obzervaciji, dok je vozač saniteta svjestan sa povredom kuka i biće hirurški zbrinut.