Stanivuković ismijava učenika generacije: NAJBOLJEM UČENIKU POKLONIO TEGLU KISELIH KRASTAVACA

Postoji različita praksa u različitim gradovima i školama kada je u pitanju dodjela nagrade učeniku generacije u osnovnim školama.

Općenito, ova nagrada se dodjeljuje učeniku koji je postigao izuzetne rezultate u akademskom, sportskom ili umjetničkom području, kao i za njegov doprinos školi i zajednici.

Grad Banja Luka svome učeniku generacije iz jedne od gradskih osnovnih škola, jednom od najboljih đaka u ovome gradu dodijelio je nevjerojatan poklon paket koji sadržava teglu krastavaca, promotivni materijal u obliku kape i rokovnika telekomunikacijske kompanije, te ulaznicu za gradski bazen Akvana (koja je pred stečajem)

Aktivistica i novinarka iz Banje Luke, Melani Isović razgovarala je sa roditeljima djeteta koji su samo kratko komentirali: “Kiseli krastavci na ljeto, mogli staviti neki USB koji bi bio bar od neke koristi”.

Isović  ističe kako je ovakvo ponižavanje uspjeha učenika generacije upravo pokazatelj nakaradnosti obrazovnog sustava i ubijanje volje u djetetu da nastavi sa ostvarivanjem izvrsnih rezultata u obrazovanju. Ovo je samo je još jedan dokaz da je Stanivuković potpuno izgubio kompas.