Ninković: Evo kolike plate ima STANIVUKOVIĆEV "ELITNI ODRED" dok radnici čekaju povećanje

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković održao je pres konferenciju ispred Gradske uprave gdje je slikovito objavio koliko zarađuju saradnici gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, tvrdeći istovremeno da radnicima nisu povećane plate. Plate u Gradskoj upravi Banjaluka

Ninković tvrdi da radnici u Gradskoj upravi nisu dobili obećano povećanje plata koje je usvojeno prije šest mjeseci u Skupštni grada. Radi se o zaključku iz decembra prošle godine kojim je Skupština obavezala gradonačelnika da svim radnicima linearno poveća platu za iznos 150 KM.

“Podnijeću krivičnu prijavi protiv gradonačelnika zbog zloupotrebe službenog položaja i predstavku Ministarstvu uprave i lokalne samouprave odnosno upravnoj inspekciji da izvrši nadzor isplate ovih plata”, rekao je Ninković.

Tvrdi da u Gradskoj upravi postoje slučajevi mobinga i prebacivanja radnika na druga radna mjesta nakon što odbiju da izvrše određene “protivzakonite naredbe iz kabineta gradonačelnika”.

“Imam informacije da dosta radnika trpi mobing i da dosta radnika prebacuju iz jednog odjeljenja u drugo odjeljenje”, rekao je Ninković.

Predsjednik Skupštine grada optužio je sindikat da ništa ne radi kako bi zaštitio prava radnika.