12.00 - Dodik u UKC Srpske uručuje inkubatore

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svečano će danas u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci uručiti inkubatore i opremu za zbrinjavanje novorođenčadi, koji su nabavljeni sredstvima prikupljenim na donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”.

UKC Republike Srpske -

UKC Republike Srpske

Dodik će inkubatore i opremu uručiti u 12.00 časova, najavljeno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Prenos možete pratiti na portalu i Јutjub kanalu.

Prvo donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” održano je 2010. godine za djecu oboljelu od malignih bolesti. U godinama koje su dolazile armija humanitaraca stajala je uz djecu sa poteškoćama u razvoju, mališane oboljele od dijabetesa, djecu sa autizmom, potom za izgradnju Roditeljske kuće u Banjaluci, kao i za oboljele od rijetkih genetskih oboljenja.

Plemenita misija je nastavljena prikupljanjem novca za izgradnju centra “Za majku i dijete”, zatim za osnivanje Fonda solidarnosti, kao i za djecu sa poteškoćama pokreta. Sakupljen je i novac za izgradnju dnevnih centara u Banjaluci i Trebinju, pokretanje prve Banke humanog mlijeka, ali i za nabavku vozila za udruženja koja okupljaju djecu sa intelektualnim poteškoćama.

U decembru prošle godine održano je još jedno donatorsko veče s ciljem nabavke transportnih inkubatora za porodilišta širom Srpske, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.