Јednosmjerni saobraćaj u Banjaluci i dalje izaziva kolaps (VIDEO)

Јednosmjerni režim saobraćaja u centru Banjaluke i danas je prouzrokovao kolaps, ali i nesnalaženje vozača.

Novi režim saobraćaja - Foto: RTRS

Novi režim saobraćaja

Ništa bolje nije ni za bicikliste. Kažu i da strahuju za bezbjednost, jer se automobili i javni prevoz, parkiraju na mjestima koja su predviđena isključivo za biciklističke staze.

– Preventivno djelujemo na učesnike u saobraćaju, koji ne poštuju, ne vide ili na vrijeme ne uoče postavljenu saobraćajnu signalizaciju – ističe komandir PS za bezbjednost saobraćaja PU Banjaluka Radomir Broćeta.

I dok građani muku muče sa saobraćajnim kolapsom – prema riječima gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, kružna raskrsnica trebalo bi da rastereti gužvu. Za njenu izgradnju, nabavio je građevinsku dozvolu, tek nakon što je Republička inspekcija stopirala gradnju raskrsnice i to zbog nepoštovanja Regulacionog plana.

– Ovdje se radi o medernizaciji, jer se radi o putu. Ponegdje, mi ćemo i ovaj put modernizovati. Put i asfalt ostaju gdje je i bio – kaže Stanivuković.

Skupštinska većina gradonačelnika pita – po kojem je to Regulacionom planu resorno gradsko odjeljenje izdalo građevinsku dozvolu, jer je očigledno grubo kršenje zakona i propisa.

– Nepoštovanje zakona od strane gradonačelnika. Ni sredstva nisu obezbijeđena za kružni tok, već su uzeta od mosta u Docu – dodao je odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac.

Upravo je most u Docu trebalo da bude ključna veza između istočnog i zapadnog tranzita, što bi u potpunosti rasteretilo banjalučke saobraćajnice.

– Izgradnjom mosta u Docu, stvorili bi vezu između ova dva tranzita – kaže zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović.

I dok Banjaluka čeka na gradnju Mosta u Docu – učesnicima u saobraćaju ne preostaje ništa drugo, nego da budu strpljivi i pažljivo pratite saobraćajnu signalizaciju.